sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Have a çai with me









I've recently read an article saying that Ireland is the country with the biggest annual consumption of tea in the whole world. However, seeing the way the Turks drink their traditional black tea, I can't stop wondering how much tea does an Irish drink in order to overtake a Turk.

6 comentarii:

  1. Ce nasol că a închis prăvălia turcul de vizavi de BT Cafe. Obişnuiam să mănânc acolo ceva cu ayran lângă şi apoi să beau ceai. Ceaiul era din partea casei. Exact în pahare dinastea. Aveau ceva ceai negru tare bun. Ceylon oare? Habar nu am. Dar mi-a plăcut mult. Nu prea obişnuiesc să beau ceai negru.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu de ce pravalie zici, nu am fost niciodata.
    Astia mananca ORICE cu ayran langa, iar ceaiul il beau in prostie. E un singur fel de ceai negru pe care il au toti, da' nu stiu cum ii zice. Pe cutia pe care mi-am luat-o eu din Duty Free scrie "Turkish Tea". Sa stii ca nici mie nu-mi place ceaiul negru, da' ala turcesc e tata lor. Am baut o tona din el in Turcia, tot in paharelele astea traditionale [din care am vrut si eu sa iau unul pentru acasa, da' numa nu am gasit la preturi decente].

    RăspundețiȘtergere
  3. Se pare că e produs local provenit din culturile de pe coasta de est a Mării Negre, provincia Rize. Aproape de Georgia. Mai scrie acolo că turcii îs cei mai mari consumatori de ceai din lume. Tot din cauza lui Ataturk, care i-a convins s-o lase mai moale cu cafeaua din import în favoarea ceaiului local.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu zic ca nu se poate sa consume vreun popor mai mult ceai decat turcii. Nu stiu cine de unde s-o informat cand o scris articolul cu Irlanda, da' chiar nu-mi imaginez cati litri de ceai tre sa bea un irlandez pe zi ca sa fie mai mult decat ceaiurile pe care le bea un turc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ia uite ce-am găsit:
    http://www.karalahana.com/english/archive/easttrabzon1.htm

    RăspundețiȘtergere
  6. Ii fain articolul.
    Da' ii si mai fain ca zice ca femeile muncesc la camp, da' arata barbati in poza :)
    Ma rog, poate aia nu e etapa muncii la camp. Sau poate era zi de inspectie.

    RăspundețiȘtergere