joi, 16 decembrie 2010

Moieciu cu detalii albe











6 comentarii:

  1. Dacă mergi cumva la Măgura, să-l cauţi pe nebunul satului. E un tip foarte fain. Zicea că s-a internat pentru o răceală şi l-au scos nebun.

    RăspundețiȘtergere
  2. :| Da' ce or putut baga in el de o innebunit?
    Am fost la Magura in urma cu vreo patru ani, am stat suuuuuus de tot, in varful Magurii. Am dat de tone de ciudati pe drumul Bran-Magura [aveam pe putin 7-8 km de mers pe jos pana la castel]; daca zici ca si tu stii de cativa, poate e ceva in aerul ala.

    RăspundețiȘtergere
  3. Habar nu am, probabil aşa l-au descoperit. Sătenii zic că se preface doar că e nebun ca să ia pensia specială. Mie chiar mi s-a părut puţin dus cu vaca (de fapt el merge cu oile vara, că e un fel de cioban). Nu-i din ăla periculos (ne-a confirmat şi el asta). A fost destul de simpatic şi ne-a furnizat informaţii utile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pensia de boala e mai mare decat cea normala? Greu de crezut, cred ca si pensia de handicap tot mai mica e. Ma rog, probabil depinde de la caz la caz.

    Era un nene, in varf de Magura, demult, cu oi multe dupa el. Habar n-am cum il chema. Da' zicea ca sta dincolo de Bran [mi-a aratat de sus cam pe unde vine], si doar paste oile pe Magura. Era dus, no, da' iti zic ca era plin de oameni dusi pe-acolo. Ce-i drept ca-s foarte de treaba si foarte primitori, da' nu poti sa nu remarci ca le lipseste o doaga. Si au si niste glume de te doare capu'.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu, e mică. 200-400 lei sau aşa lua parcă.

    Dacă nu s-a prezentat drept nebunul satului şi nu vorbea exagerat de mult şi de repede nu e el. Era relativ tânăr [30?], însă arăta mai îmbătrânit [nu vreau să fac speculaţii în legătură cauza]. Brănenilor le-a mers vestea că-s mai zgărciţi decât scoţienii. Eu nu ştiu, pentru că n-am interacţioat cu ei aproape deloc.

    RăspundețiȘtergere
  6. A, atunci clar nu. Nenea pe care l-am cunoscut eu avea vreo 60 de ani pe putin.
    Nici eu nu o stiu pe-asta cu zgarcenia, poate daca as sta mai mult pe-acolo as vedea daca e asa sau nu. Din fericire sau din pacate [inca nu-mi dau seama], nu merg des pe-acolo.

    RăspundețiȘtergere