sâmbătă, 2 octombrie 2010

Cafeneaua Fotografilor - ediţia de Cluj

În anii trecuţi, Fotografa.ro a organizat la Bucureşti mai multe ediţii ale unui proiect pe care publicul l-a primit de fiecare dată cu braţele deschise. S-a numit “Cafeneaua Fotografilor” şi a avut ca scop promovarea unor fotografi relativ noi în branşă şi dezvoltarea capacităţii oamenilor de a face şi a primi critici referitoare la creaţiile lor. La fiecare ediţie au fost discuţii deschise, dialoguri constructive, feedback, vizionarea multor fotografii bune, invitaţi speciali din rândurile fotografilor cu state vechi şi premii frumoase.

Ne-am gândit că ar fi frumos ca şi cei din provincie să se bucure de astfel de proiecte şi oportunităţi, motiv pentru care “Cafeneaua Fotografilor” poposeşte, în luna noiembrie, la Cluj.

Dacă eşti tânăr, iubeşti fotografia şi vrei să îţi promovezi creaţiile, trimite-ne cinci fotografii la adresa de e-mail cafeneauafotografilor@gmail.com până în data de 1 noiembrie. Tema ediţiei este “Fotojurnalism”, iar de aici încolo rămâne la latitudinea ta dacă înscrii în concurs single-uri sau serii fotografice. Doar să ţii cont că imaginile trebuie să aibă latura mare de 600 pixeli şi rezoluţia 100 dpi, iar e-mail-ul trebuie să conţină şi datele tale de contact [nume complet, adresă, număr de telefon].

În urma unei jurizări, echipa noastră va selecta cei mai buni şapte fotografi [care vor fi anunţaţi prin e-mail şi ale căror nume vor fi publicate şi pe site-ul nostru, în data de 14 noiembrie]. Aceştia îşi vor prezenta cele cinci fotografii în seara evenimentului, urmând ca acestea să fie analizate şi dezbătute de publicul din sală şi de către fotografii participanţi în calitate de invitaţi speciali ai serii, lect.drd. Andreea Mogoş şi drd. Rareş Beuran – ambii de la catedra de Jurnalism a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării a UBB Cluj.

Şi, pentru că ce alt loc ar fi mai potrivit pentru “Cafeneaua Fotografilor” decât o cafenea a fotografilor, cei de la Zorki Photo Café ne vor găzdui, în 18 noiembrie, de la ora 19:00.

Cele mai bune trei seturi de fotografii vor fi premiate cu albume foto personalizate oferite de sponsorul nostru, Extrafoto [www.extrafoto.ro] şi cu o expoziţie online găzduită pe www.galeria.fotografa.ro . De asemenea, câştigătorul locului I va avea ocazia de a organiza, timp de două săptămâni, o expoziţie foto personală în Zorki.

Pentru detalii, nu ezita să ne contactezi la adresa cafeneauafotografilor@gmail.com . Spor la pozat!

2 comentarii:

  1. CAFENEÁ, cafenele, s. f. Local public în care se consumă cafea sau, p. ext., ceai, băuturi alcoolice, prăjituri etc. ◊ Loc. adj. De cafenea = fără valoare, neserios. Vorbe de cafenea. [Var.: (reg.) cafineá s. f.] – Din tc. kahvehane, ngr. kafenés.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai se consuma cafea, ceai, bauturi alcoolice, prajituri etc. Si asa e numele proiectului.

    Bine ai revenit, Gelu! :)

    RăspundețiȘtergere