luni, 28 decembrie 2009

Poze de album

Cristina şi Iulia au decis că vor altfel de fotografii de album şi de sonet [altfel decât cele de la studio, care-s TOATE la fel], aşa că m-au sunat şi m-au chemat la o ieşire la poze.


Tre să recunosc că azi îmi pare rău că nu m-am gândit şi eu, acum doi ani, să-mi fac pozele altfel, şi că m-am lăsat pe mâna studiourilor. Mai ales că doamnele de acolo mi-au fotoşopat pistruii, mi i-au scos de tot. Şi m-am dus şi le-am întrebat de ce-au făcut asta, şi mi-au sugerat, subtil, că arăt urât cu pistrui şi că se aşteptau să mă bucur că au avut iniţiativa asta. Ei, nu m-am bucurat, da’ nici nu prea am avut de ales, pentru că fotografiile erau deja multiplicate. Aşa că eu, cea din album, am tenul lipsit de pistruii cei simpatici [de care sunt mândră, că-i am de la mama, şi de care NU, nu mi-e jenă deloc]. Ca să-şi amintească colegii cum n-am arătat niciodată.


Am înţeles că la Oradea este un studio foto care-ţi editează pozele foarte agresiv, cu culori schimbate la ochi/păr şi cu sâni măriţi. Jur că nu pricep fazele astea. Păi ideea albumului de-a doişpea parcă era să ne aducem aminte de colegii de liceu aşa cum au fost ei în liceu. Ori, eu dacă aş fi apărut în album super slabă, cu păr verde şi ochi albaştri, colegii n-ar fi zis “A, uite-o pe Filipaş”, ci ar fi zis “Uite-o şi pe deşteapta de Filipaş cum şi-o fotoşopat faţa şi corpul.” Şi ar fi fost super penibil. Da’, repet, am înţeles că acum se face asta destul de des.

Azi mă plec în faţa foştilor mei colegi de liceu, că niciunul n-o vrut editate pozele de album. Nimeni n-o vrut să arate mai frumos decât e, nimeni n-o vrut să aibă oceanul cu palmieri în spate.



Revenind. Cu mare, mare drag, şi foarte mândră de alegerile fetelor, vă prezint pozele de album/sonet cu Cristina şi Iulia. Poze deloc spectaculoase, dar făcute cu mult drag şi NEEDITATE, cu pistruii păstraţi acolo unde le e locul.




















12 comentarii:

  1. Multumici :)
    Sa le zici un bravo si fetelor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-mi place cum arata prietena ta, Cristina! Am mai vazut-o prin fotografiile tale.
    Imi place mult si cum se imbraca.

    Si cealalta prietena e foarte draguta.

    Nota 20 pentru poze. Foarte faine toate!


    La multi ani pentru maine si sper ca ai scapt cu bine din agitatia cumparaturilor de Rev. :)

    Te pup! Mada :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe Cristina am pozat-o cel mai des pana acuma :)

    Ma bucur ca-ti plac pozele, multumesc foarte frumos! >:D<

    La multi ani si tie, cu intarziere, ca abia acuma am dat si eu de net! :)

    Te-am pupat si eu! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Hello!
    Din blog in bolog am ajuns aici, si am vazut pozele cu cele doua fete.
    Ma pregateam sa critic cate ceva, apoi am citit ce ai scris tu.
    Stiu ce vrei sa spui cu editarile agresive/brutale. Nici eu nu agreez asta si nici "scoaterea" pistruilor cu photoshop-ul, cum spune o vorba mai veche "o fata fara pistrui este ca cerul fara stele"

    Eu as fi facut cateva editari de baza: putin levels,editare pe zone, luminozitate si contrast, poate si o usoara crestere de saturatie, lucruri cere le putea face si aparatul, doar ca nu intodeauna are setarile potrivite.

    Dintre cadrele trase preferate sunt 1, 2 ar fi mers incadrata pe verticala si ceva mai de jos, sub linia sanilor sau sub cei doi nasturi de la haina, 3, 9, 16.

    Modelele au fost foarte naturale! Cinste lor ca nu-i usor!

    Am sa urmaresc blogul, inca nu am vazut ce mai este pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc de aprecieri si multumesc de rabdare!

    De mai bine e loc intotdeauna, da' eu din pacate nu ma stiu cu levels si cu editari pe zone. Eu editez in Picasa, doar contraste si lumini, saturatie si desaturatie, glow, recrop, straighten. Cam atat, mai mult ma depaseste.

    Le-am lucrat putin si pe astea de-aici, mie mi se pare ca arata ok. Ce-i drept, e diferenta intre cum se vede pe laptop si cum se vede pe monitor de calc mare [ca uneori setarile nu ajung, tot se vede diferit]. Io acuma le vad de pe laptop, le vad bine.

    Multumesc inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  6. superbe poze! superbe fete! intotdeauna mi s-o parut foarte dragute fetele astea doua,desi nu le cunosc personal,doar din vedere.foarte buna ideea cu poze de-a 12-a facute de altcineva. acu-s 4 zile ne-am facut si noi pozele.din ce-am vazut din ele,pe fuga,nu-s prea incantata. da' nu de poze,ci de mine.niciodata nu mi-o placut de mine.nu is fotogenica si nu-mi place aproape niciodata cum ies in poze.da' de cei care ne-au facut pozele n-am ce comenta.o fost geniali si s-o straduit cat o putut (ma mir cum de ne-o suportat atata) :)) urmeaza sa mergem sa ne alegem pozele.atunci o sa imi belesc ochii mai bine,sa vad ce si cum.da' stiu ca o sa-mi placa doar minimu' de poze :-<
    eh...anyway...good job! pozele-s foarte reusite!
    p.s. : te invidiez.tare mi-as dori sa am si io pistrui...

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu cine v-ati facut pozele, cu ce studio?

    Sa stii ca nu ma prea invidiaza nimeni pentru pistrui, majoritatea oamenilor pe care i-am intalnit ii considera o chestie destul de inestetica. Mie-mi plac, mi-s mostenire de familie, cum s-ar zice, si vara se vad cel mai tare si mai fain :)

    Lola, totul vine de la ideea din capul tau si de la felul in care te vede fotograful. Daca are rabdare sa scoata ce-i mai bun din tine, atunci ies poze bune, care ajung sa iti placa si tie.

    Te invit la o sesiune de poze, poate reusesc sa-ti fac cateva care sa-ti si placa :)

    RăspundețiȘtergere
  8. uhm...nu stiu cum se numesc.da' is din Baia Mare :-?
    mie nu mi se par inestetici deloc.mereu am admirat persoanele cu pistrui;as fi facut si transfer dac-as fi putut :))
    avand in vedere ce poze superbe faci,mi-ar face mare placere sa particip la o sesiune de poze cu tine.poate o sa ma faci sa ajung sa cred in miracole :)) ca io inca nu cred ca exista fotograf care sa ma faca sa par mai putin stupida :))

    RăspundețiȘtergere
  9. A, ma gandeam ca nu is din Zalau. Is vreo doua firme in Baia Mare, sau cel putin atatea erau in anii trecuti.
    Vai, jur ca ai o parere groaznica despre tine :)) O sa incercam sa o schimbam prin poze :D

    RăspundețiȘtergere
  10. nu,nu ii o parere groaznica.is doar realista. asa ma vad io si stiu ca asa si is.pentru ca cei din jur niciodata nu-mi vor da dreptate. mereu vor spune "fii serioasa,lola.nu ii adevarat ceea ce spui".ca doar n-or zice "mda.ai dreptate.esti cam naspa,dar nu te stresa,mai sunt multi ca tine!" si io o sa spun "multumesc pentru subiectivitate si pentru consolare!" :))
    multa bafta,da' nu cred c-o sa reusesti :P

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumusetea e in ochii privitorului :) In plus, e relativa.
    Ai rabdare, o sa vezi c-a iesi bine la poze. Speram sa-si revina vremea, ca deocamdata e groaznic afara.

    RăspundețiȘtergere