sâmbătă, 18 septembrie 2010

Rosalinda

În săptămâna petrecută la Izbiceni am cunoscut o mulţime de ţigani de acolo, din sat. Unii ne-au primit în casele lor, ne-au omenit cu una-alta şi au stat cu noi de poveşti. Niciunul nu se declara “rrom”, cu toţii ziceau în gura mare că sunt ţigani şi cu toţii erau mândri de asta.

La Izbiceni am văzut cele mai frumoase fete de ţigani pe care mi-a fost dat să le văd vreodată, iar Rosalinda e una dintre ele. Are doar nouă ani, dar are părul vopsit şi se machiază mereu. Îi plac salbele şi îi place să danseze pe muzică ţigănească. Când mi-a spus cum o cheamă, am zâmbit şi-am zis “Păi, şi normal, chiar eşti frumoasă.” Nu ştia ce înseamnă numele ei, ştia doar că cineva din familia ei văzuse, mai demult, o telenovelă…şi că se inspirase de acolo la botez.




3 comentarii:

  1. Fain. Ceea ce n-am înţeles niciodată e de ce ţigăncile arată atât de bine când sunt tinere pentru ca apoi să se facă cât casa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca acolo, in sat, e plin de tiganci frumoase. Chiar si de-alea pe la 30 de ani. Bine, sunt si de-alea foarte grase, da' is socant de multe subtirele si frumoase.

    RăspundețiȘtergere