luni, 8 martie 2010

Lecturi urbane


Linia de autobuz 24B a devenit astăzi, pentru două ore, o veritabilă sală de lectură. Mai bine de douăzeci de voluntari au participat la proiectul “Lecturi urbane à la Cluj”. Aceştia au călătorit două ore cu autobuzul, timp în care au citit din cărţile lor preferate, aduse de acasă.


Scopul evenimentului a fost acela de a promova lectura în spaţii aparte, iar ca exemplu în acest sens au fost propuse mijloacele de transport în comun. Spre dezamăgirea multora dintre călătorii care aşteptau acest proiect, acţiunea a fost desfăşurată doar pe unul dintre cele două autobuze 24B care circulă simultan.

Prin evenimentul de astăzi a fost demarat proiectul „Lecturi urbane”, care îşi propune să organizeze acţiuni similare pe tot parcursul anului, următoarea având loc în luna aprilie.


La următoarele ediţii organizatorii intenţionează să doneze cărţi celor care se arată interesaţi de lectură, dar numai cu promisiunea că le vor da mai departe altor călători RATUC.


Iniţiatorii proiectului - Cezara Carteş, Raluca Crişan şi Lucian Huţanu - au beneficiat de sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj¬Napoca, cât şi de susţinerea RATUC şi a librăriei Cărtureşti.


Proiectul este o reeditare a zilelor de “Lecturilor urbane” organizate de Civika.ro în metrourile bucureştene.


Text: Ioana Filipaş, Mihai Crişan
Foto: Ioana Filipaş, Roxana Pop

Material publicat pe UBB Radio.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu