duminică, 29 martie 2009

Final de martie

M-am bucurat să ies cu Carmen la o scurtă sesiune de fotografii, deşi vremea nu era tocmai favorabilă, iar ea era oarecum pe fugă. La cât de rar ne vedem acum, mă bucur ori de câte ori am ocazia să stau puţin de poveşti cu ea. La cât de rar ne vedem acum, nici măcar nu mai are darul de a mă mai face să mă satur până peste cap de ea, aşa cum o făcea, zilnic, în liceu.

Mi-a plăcut că avea în piept o panglică mare de măţişor, deşi luna martie era spre sfârşit. Rar mai vezi femei care să poarte mărţişoare din 1 până în 8 martie, darămite mai târziu de atât… La un moment dat mi-a spus, cu zâmbetul pe buze şi cu o uşoară urmă de mândrie în glas, că a purtat panglica toată luna. Aş fi vrut să pot spune “Ştiu, Fluciu, doar te-am văzut. Stai la două bănci mai în faţă, mi-ar fi fost imposibil să te ratez. Ai purtat panglica asta la fel de obsesiv ca atunci, într-a zecea, când ai purtat fluturele ăla odios până a ruginit [rugină trebuie să fi fost, altfel nu-mi explic motivul pentru care ai renunţat la el], mai ţii minte?”… Aş fi vrut să pot spune asta, dar m-am mulţumit să schiţez un zâmbet slab şi să apăs pe declanşator. La cât de rar ne vedem acum, nici măcar nu mi-am amintit că în locul zâmbetului meu sec ar fi trebuit să fie o sprânceană ridicată şi un “Ciudato…” rostit în şoaptă…

2 comentarii:

  1. Sunt curioasa in ce masura m-as fi descurcat sa ies din clasa aia, fara tine in spinare, doua banci mai in spate.
    N-a trecut timpul, Fili. As fi tentata sa zic ca trecem noi, cum o zic batranii. Dar noi nu suntem nici batrani, ci stapani ai timpului si ai amintirilor.
    M-a apucat acum o nostalgie si un dor nebun sa redevenim noi, asa cum am fost si cum stiam noi sa fim cel mai bine. Nu cred ca m-as satura niciodata de tine, desi suntem diferite.
    Ma bucur ca mi-ai cantat la chitara, mie si numai mie. Nu stiam ce imi lipseste si mi-am dat si eu seama intr-un final: you, always teasing me and me, loving you.
    Nu-i nimic pompos.. doar ca.. you started !!!

    Mai iesim la poze, ca acum e primavara. Si n-am poze cand e soare soare si-s cu decolteu. Muhahaha

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca tot ti-o luat o viata sa vezi postul asta, imi ia si mie o viata sa-ti raspund [da' eu o fac neintentionat].
    De iesit la poze clar mai iesim, cat de iute, ca imediat vine iar sesiunea pe noi si o sa stam in casa ca somacii, sa invatam de zor.
    La chitara, oricand am voce iti cant.
    "Toate pozele cu tine, am sa..."

    RăspundețiȘtergere