joi, 5 mai 2011

Am uitat să zic că am Facebook.

Aici e.

Mi l-am făcut acum câteva luni, pentru că evenimentele din acea vreme m-au convins că ar fi necesar în promovarea mea ca fotograf și ca redactor la revistele Fotografa și ArtAct Nou. Și s-a dovedit și se dovedește în continuare că a fost o idee bună, deși la acel moment am avut ceva dubii.

Că tot e vorba de noutăți, am scris pentru fotografa un articol nou despre cazul exmatriculării lui Tudor Platon .

4 comentarii:

  1. Zuckermann tocmai a declarat ca fakebook e o unealtă foarte bună pentru spionaj. Eu nu-s de acord cu politica lor de confidenţalitate deci n-o să-mi fac cont la ei veci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista și o teorie a conspirației potrivit căreia Facebook era furnizor de date cu caracter privat pentru rețelele teroriste. Nu știu, eu nu cred în chestii de-astea.
    Politicile lor de confidențialitate nu mă deranjează deloc, iar site-ul e o unealtă foarte bună, în primul rând, pentru promovare. Mie mi-e ok :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Păi nici nu trebuie să fie furnizor de date cu caracter personal pentru că datele sunt accesibile practic oricui. Fb încurajează utilizatorii să şi le facă publice şi nici nu se străduiesc foarte tare să le protejeze. Nu e ca şi cum n-ar fi scos nuştiuce consultant ce se ocupa siguranţa datelor nuştiucâţi giga de date personale de pe fb.

    Chiar acum mă uitam la un proiect foto ce e public. Tot la 2 min îmi scrie login to continue, deşi e publică pagina. Ai citit măcar politica lor de confidenţialitate sau i-ai dat doar ok? Şi cu fotografiile publicate pe fb îşi dădeau singuri drepturi de altfel.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, le-am citit politica de confidențialitate, și asta chiar cu ceva timp înainte să mă hotărăsc să îmi fac cont. Și normal că nu se respectă o bună parte din ce scrie acolo. Dar, oricum, atunci când îți pui datele pe internet, oriunde ar fi, te aștepți să le vadă unul-altul. Dacă le folosește, asta este. Și atunci când îți publici mailul undeva (sau când acesta e abonat la un newsletter), tot ți-e folosit în nu știu câte scopuri de promovare a unuia sau altuia. Și așa se ajunge la un spam din ăla îngrozitor care pare să nu se mai termine în veci.

    La faza cu Login to continue, e bulit site-ul. Și mie-mi face figuri la multe faze câteodată, când îl apucă.

    RăspundețiȘtergere