sâmbătă, 24 martie 2012

Desene frumoase stau pe pereți








































Am hotărât să iau Clujul la pas în căutare de graffiti-uri. Nu am prea găsit așa ceva, dar am găsit, în schimb, o grămadă de semnături, mâzgăleli, declarații de iubire, gândurile unora despre U și despre CFR Cluj, înjurături, homofobisme, nume de trupe și o grămadă de chestii care nu știu ce reprezintă. Am acoperit azi o mică parte din oraș, dar m-am întors acasă cu dovezi multicele de folosire stupidă a sprayurilor pentru graffiti. Va urma.

12 comentarii:

  1. De găsit, clar mai găsesc, doară e plin orașul :) Asta o fost doar prima parte.

    RăspundețiȘtergere
  2. mie-mi place cel cu padurea. adica... mesajul, nu scrisul mirific de frumos :)) wai, da' ala cu "u dragoste amore" ma dispera. pur si simplu nu mai suport sa-l vad ~X( ii in tot orasu'!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, și mie îmi place foarte mult chestia cu pădurea. În fiecare dimineață o văd și îmi face ziua mai senină :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Street fart today. Numai treaba cu pădurea şi feţele sordide de pe faianţă au oareşice substanţă. Vezi că pe IM Klein (strada cu Bulgakov) şi pe Fortăreţei (perpendiculară pe ea) sunt tot felul de chestii marginal distractive, inclusiv un citat extras total aiurea din cartea galbena a lui Mihai Mateiu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Perfect de acord cu tine. Și mie aceleași două chestii mi se par cât de cât ok, în rest... risipă de spray.
    Tre să merg și eu pe acolo să le văd.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai este o inscripţie pe buda din parcul din spatele operei. Cică "arta nu e crima". Am vrut sa scriu sub ea "e băşină", dar nu cred că merită efortul.

    RăspundețiȘtergere
  7. :) Cred că lumea dă bani degeaba pe sprayurile pentru graffiti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Se pare ca noi stam cam prost la capitolul inspiratie! In Polonia, Varsovia pe strada Topiel gasesti tot felul de desene si graffiti-uri, daca ajungi pe acolo o sa ai la ce sa faci poze!

    RăspundețiȘtergere
  9. Și în București, la Gara de Nord, se găsesc graffiti-uri mai creative și mai frumoase decât aici. Până să ajung prin Varșovia, mă rezum la căutat prin Cluj :) Sper să mai găsesc ceva.

    RăspundețiȘtergere
  10. Și eu mă uit tot timpul pe ziduri oriunde merg. Îmi plac în mod special mesajele cu înțelesuri, nu cele fără substanță, cu U sau cu CFR.
    Și in SIbiu mai sunt unele drăguțe, dar și fără rost cum sunt semnăturile astea http://www.facebook.com/photo.php?fbid=322457507828126&set=a.247782798628931.59595.186118701462008&type=3&theater
    Frumoase fotografiile tale, anyway :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Apăi din astea fără niciun dumnezeu sunt o grămadă. Oamenii de-aia își iau spray-uri din alea, ca să se semneze pe pereți :)

    Acuma am început și eu să caut prin alte orașe. Am început cu Bucureștiul, dar încă mai am de lucru la poze :D

    RăspundețiȘtergere