duminică, 1 august 2010

Roots, photo roots

Plecase în Spania undeva prin ’98, în căutarea unei slujbe mai bune. De-a lungul anilor petrecuţi departe de casă, s-a plimbat prin mai multe ţări europene, dar de lucrat a lucrat doar în Spania şi Irlanda. De regulă, oamenii care pleacă la muncă în străinătate se întorc şi-şi fac casă, îşi cumpără maşină… el n-a făcut aşa. El a venit, după trei ani, încărcat de cadouri pentru familie şi de muuuuulte cutii cu poze, role de film şi albume foto.

Inutil de zis cât de multă lume l-a condamnat pentru chestia asta. Ideea e că nu i-a păsat deloc. Era pasiunea lui, pentru care dedica mult timp şi mulţi bani, dar care îl făcea fericit. Iar geanta foto verde şi Canon-ul analog păreau parte integrantă a lui, nu se lipsea de ele niciodată.

Dacă pe la douăzeci şi ceva de ani developa singur, în camera obscură improvizată în baie, treptat a renunţat la acest obicei din cauza lipsei de timp. Astăzi, din păcate, fotografia a coborât mult în topul priorităţilor lui, din aceeaşi dureroasă lipsă de timp.

Dragi cititori, vă ofer o minusculă parte din Daniel Filipaş – câteva fotografii din perioada ’98-2001. Film, fără post-procesare sau alte minuni.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu