miercuri, 28 aprilie 2010

EuroArt Camp

Şi a fost EuroArt Camp. Şi după o săptămână de drumeţii şi de nopţi [cam] nedormite, am revenit la Cluj, am dormit până n-am mai putut şi acum am bateriile reîncărcate.


EuroArt Camp, proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, este o tabara foto internationala ce se va desfasura la Campina in perioada 19-26 aprilie 2010.

30 de tineri, 6 grupuri a cate 5 tineri fotografi din Germania, Estonia, Spania, Turcia, Cehia si Romania se aduna o saptamana pentru a isi pune talentul, creativitatea si abilitatile la incercare si a invata unii de la altii.

Programul contine workshopuri foto si video, jocuri de socializare si de dezvoltare personala, petreceri si multe altele.

La finalul taberei se va vernisa, la Casa de Cultura Geo Bogza din Campina, expozitia foto cu cele mai frumoase imagini realizate in cele 7 zile pe catre tinerii participanti.

Expozitia va fi apoi reluata, in prima parte a lunii mai, la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, si va fi itinerata in cele 5 tari partenere la proiect.

Cazarea si masa sunt asigurate de proiect in proportie de 100%, iar transportul este rambursat in proportie de 70 %. <-- aşa suna comunicatul de presă, scris de şefa, ce anunţa lansarea proiectului EuroArt Camp.


Duminică, cu o zi înainte de tabără, ajunsesem deja la Bucureşti pentru alte treburi, urmând să dorm [tot] la Anca şi iau drumul Câmpinei undeva în după-masa următoare. Şi mă sună şefa spre seară şi-mi zice să nu pornesc de la Cluj, că poate nu se mai ţine tabăra. Că o fost figura aia cu norul de cenuşă vulcanică, spaţii aeriene blocate etc. Şi zic… “Bine, da’ dacă - prin absurd - aş fi deja la Bucureşti?” [eu eram la plimbare la ora aia, undeva pe Lipscani], şi Andrea îmi zice că na, asta e, să aştept veşti de la ea şi-om vedea luni ce-a fi.


Luni, în timp ce eram la interviu cu Sorin Onişor [interviul va apărea şi el aici cât de curând], mă sună Andrea şi-mi zice să mă duc către Câmpina, că spaţiul aerian românesc e deschis şi că, astfel, participanţii de afară vor putea veni şi ei.


Tabăra s-a ţinut, într-adevăr, dar din păcate programul iniţial a avut mult de suferit. Delegaţiile străine au ajuns cu întârziere [Cehia, Spania şi Turcia, plus un reprezentant al Germaniei] sau nu au mai ajuns deloc [Estonia şi restul de patru reprezentanţi ai Germaniei], iar asta a dus la decalarea programului de activităţi.


Nu o să mă apuc să rezum aici tot ce am făcut în cele 7 zile©, dar o să postez, totuşi, mai multe poze :)


[sala de curs]


[Muratcan, liderul echipei din Turcia]


[Tudor, România – “Hai, bă, că ţi-am zis că îs urât când fac poze”]


[Leandro, Spania]


[Kami “do you want some juice?”, Cehia]


[spaniolii în drum spre Braşov]


[Juan, Spania]


[cadouri de la turci]


[Andrada, România]


[Pedro, Spania]


[Bora, Turcia]


[Andrea, organizatoarea taberei]


[lupte romane :) ]


[spaniolii pozând în statui gay]


[Santy şi Leandro, pregătind seara interculturală spaniolă]


[participări active la selecţia fotografiilor pentru expo]


[Petr, Cehia, şi o bucată din Leandro]


[Ramona, Cehia]


[Mert, Turcia]


[Lenka, Cehia]


[Laurenţiu, România]


[Leo, Germania]


[Doria, România]


[Ramona şi Martin, Cehia]


[Duygu, Turcia]


[Radu & Co, la cota 1400, Sinaia]


[coborând “cu greu” de la cota 1400]


[Cansu, Turcia]


[dragonul chinezesc cel de toate serile, format din spanioli şi cehi]


Cam atât. Am să revin cu altele mai serioase, de la expo şi de la ce-am mai lucrat săptămâna trecută.


3 comentarii:

 1. felicitari pentru aparitia in Photo Magazine :),azi am rasfoit revista si am dat de articolul cu tine , good job si succes mai departe

  RăspundețiȘtergere
 2. Crede-ma ca si eu is super incantata de aparitia in PhotoMagazine :)
  Multumesc tare mult, aceleasi urari si ganduri bune si tie!

  RăspundețiȘtergere
 3. It's interesting that anxiety and step-up your risk for nerve disease and testament a great deal be associated with senior high rakehell press. Even the cheapest foam this, but reverberance just now isn't the sole reasoned a Tinnitus Patient may Perchance find out.
  There are many other symptoms that are discovered to be experienced by tel�n
  no parece una opci�n. drill taking il diuretici clorotiazide, clortalidone, inibitori dell'anidrasi carbonica possono essere usati a questo hunky-dory.

  my site: vitamin for tinnitus

  RăspundețiȘtergere