luni, 17 noiembrie 2014

Amu-i mai cald afară.



În dimineața asta, la Cluj, e înnorat și frig și nu tare frumos pe-afară. Dar tot simt că a răsărit soarele și că strălucește tare-tare, deși, cel mai probabil, nu și pe străzi roșii.
Și îmi crește sufletul la gândul că niște mulți oameni stau triști pe lângă cămările pline cu sticle de ulei și pungi cu făină.
Și că șovinii și creștinii habotnici stau acum și se întreabă ce-i greșit cu noi toți.
Și-i așa de bine că nu trebuie să ne gândim serios dacă să ne facem sau nu bagajul!...

Azi, semnele de interzis virajul la stânga sunt mai frumoase ca niciodată.
Și mă bucur să văd că se ofilesc trandafirii.

Și da, amu-i mai cald afară.

duminică, 16 noiembrie 2014

Rosalinda. Para vivir en tus sueños



Izbiceni, județul Olt, undeva prin vara lui 2010. Vizită în cartierul țiganilor. Turul cartierului, vizitat palatele, prezentat garderobele, ghicit în cărți, omenit musafirii cu vin, stat de povești la umbra viei. 

La un moment dat, de nicăieri, vine lângă mine o copilă frumoasă și-mi șoptește ceva despre ce fain m-am machiat. Oricine mă cunoaște știe că sunt departe de-a fi o prezență feminină, dar atunci a fost prima și singura dată când m-am simțit complexată de feminitatea pe care o emană cineva. Iar cineva-ul, ca să vezi, e o copilă de nouă ani. E machiată puternic și are părul vopsit și jur că e prima dată când lucrurile astea nu mi se par deplasate la un copil. Deși, recunosc, nu-mi prea pare copil și nu o asociez nici cu jucării, nici cu șotroane, nici cu julituri în coate și genunchi.

Îmi zice că o cheamă Rosalinda. Zâmbesc: „Păi, și normal, chiar ești frumoasă”. Derutată, încearcă să schițeze și ea un zâmbet, ca răspuns la al meu. Nu știe ce înseamnă numele ei, știe doar că cineva din familie, văzuse, cândva, ceva telenovelă...

marți, 11 noiembrie 2014

Daugavpils (Latvia) APV






 
  
 












Photos taken during the advance planning visit of the Christmas is here! youth exchange, organized by the Daugavpils German society Erfolg, that will take place in December, in Daugavpils (Latvia). 
The project is funded with support from the European Commission.